Tiaisille koteja

Keväisenä torstai aamuna osa Fructuksen porukasta kokoontui Rauman seurakunnan kesäkodin parkkipaikalle. Paikalle saapui ennenkin vapaaehtoistöitä tehnyt Heimo Törmä, joka kertoi päivän tavoitteesta: tiaispönttöjen kiinnityksestä Kesäkodin maastoon. Törmälle vapaaehtoisuus on iso osa elämää, eikä hän epäröinyt, kun häneltä kysyttiin, haluaisiko hän auttaa tiaispönttöjen kiinnityksessä.

Linnunpönttöjä saatiin lahjoituksena useita kymmeniä. Raumalainen Reino Hekko oli rakentanut pöntöt ja halusi lahjoittaa ne eteenpäin. Törmä päätti kysyä Rauman seurakunnalta saisiko pönttöjä kiinnittää seurakunnan alueiden ympäristöön. Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Eino Korsi oli enemmän kuin mielellään mukana projektissa. Niinpä Törmä päätti pyytää apua kiinnitykseen Rauman Seudun Katulähetykseltä, jonka kanssa Törmä on monta kertaa ennenkin tehnyt yhteistyötä, etenkin luontoon ja sen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Kun Törmä oli kertonut päivän tavoitteesta, suuntasimme kohti rantaa hakemaan ensimmäisiä pönttöjä. Siitä epäjärjestelmällisen järjestelmällisesti lähdimme kiertämään alueen metikköä ja kiinnitimme tiaispönttöjä sopivin välimatkoin erilaisiin puihin. Kun etsimme maasta sopivia keppejä tukemaan pönttöjä, mukanamme ollut koira päätti myös osallistua toimintaan. Joka kerta kun jossain rasahti, keppeihin hullaantunut koira juoksi katsomaan, mistä saisi kepin, kuka hänen kanssaan leikkisi. Koska oma osani oli enemmän homman valokuvaamista, pidin käsissäni välillä hämäyskeppiä ja heitin sitä koiralle, ettei tämä ehtisi aina viemään niitä tueksi tarkoitettuja keppejä 😊

Vaikka kevätaurinko ei ollut vielä pihalta jäätä sulattanut, metsässä oli silti hyvä käyskennellä, tekisi muutenkin hyvää kävellä enemmän metsässä. Kun kaikki 26 pönttöä oli parin tunnin jälkeen kiinnitetty ympäristöön, Törmä sytytti nuotion rannalle ja pääsimme grillaamaan makkaroita auringon pilkottaessa puiden takaa. Hyvä olo valtasi sisimmän laiturin reunalla istuskellessa ja nauttiessa luonnosta ja sen tuomasta rauhasta. Luonnonhelmassa koronakin on helppo unohtaa.

~J.P.~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.